SBX-Trophy III

SBX-Trophy III en mijn Olympische droom

Aan start

Donderdagmiddag was het dan zover, ik vertrok samen met Bart en mijn ouders richting het Duitse Grasgehren om daar deel te nemen aan SBX-Trophy III. Ook Marjolein Daanen, Bjorn Bekkers, zusjes Daniek en Demi van Griensven en Trainer Casper Linders van borstelbaan De Schans in Uden waren aanwezig tijdens deze wedstrijd.

Trainen

Vrijdag was er mooi weer voorspeld, dus met het zonnetje in onze hoofd gingen we naar boven om te gaan trainen voor de wedstrijd. Onze dag begon met een uurtje op de piste warm snowboarden om daarna de course te verkennen. Na een goede lunch kwamen we weer boven en konden we aansluiten bij een zelf georganiseerd trainwedstrijdje door de trainers van verschillende teams. Door middel van een tijdwaarneming in de startsectie werden er heats ingedeeld. Na twee heats was ik eerste geworden, een mooie afsluiter van de eerste dag.

Helaas geen wedstrijd voor mij

Zaterdag mocht ik helaas niet starten omdat het de Jugend Meisterschaft was en alleen de categorieën onder 12 en onder 15 jaar mochten starten. Gelukkig kreeg ik wel de gelegenheid om mee te trainen en had ik nog twee runs kunnen trainen. De rest van de dag had ik Bart geholpen met zijn wedstrijd en had ik mogen voorrunnen bij de heats. Nog even sporten bij Bjorn en Marjolein in het appartementencomplex en dag twee was alweer ten einde…

IMG_0576

Een prestatie met een blessure

Zondag was het voor mij dan zover, wedstrijddag! De dag begon met hevige sneeuwval tijdens de training. Gelukkig was het tijdens de kwalificatieruns gestopt met sneeuwen en kwam het zonnetje door. Met de kwalificatierun had ik de vierde tijd van de 21 deelnemers in mijn categorie. Helaas had ik twee keer verkeerd geremd in de finish area, hiermee is er een scheurtje in mijn binnenste enkelband gekomen en is mijn enkel gekneusd. Heat twee en drie heb ik gereden met een geblesseerde enkel, maar dit weerhield mij er niet van om te knallen. Ik werd 4e! Gezien het niveau van de deelnemers deze wedstrijd, was dit voor mij het hoogst haalbare. Een prestatie waar ik trots op ben.

Mijn droom

Voor mijn vertrek naar Grasgehren heb ik een interview gehad met De Mooi Bernheze krant, het bericht is te vinden op facebook.com/nienkepollsbx. In dit interview gaat het over mijn droom om in 2026 op de Olympische spelen te staan. Samen met mijn trainer Metten Maas heb ik een wedstrijd overzicht gemaakt om naar de Olympische spelen in 2026 toe te werken. Het is een lange weg, maar ik ga er volledig voor om mijn droom te bereiken.

Komende periode

Over twee weken is het NK Snowboarden in Laax (CH), met aansluitend in het weekend nog SBX-Trophy IV wederom in Grasgehren (Dld). Samen met de fysiotherapeut doen we er alles aan om met mijn enkel optimaal te kunnen presteren tijdens het NK. Aan het begin van het seizoen heb ik als doel gesteld de finaleheat (plaats 1-4) te rijden. Ga ik mijn doel halen? Ik kijk er nu al naar uit!