Zilver op Europa Cup snowboardcross

31 januari 2024

Woensdag heb ik een mijlpaal bereikt in mijn snowboardcrosscarrière door als tweede te eindigen tijdens de Europa Cup wedstrijd in Dolní Morava, Tsjechië. Deze prestatie is mijn beste resultaat in de Europa Cup tot nu toe!

Na een recente enkelblessure, ben ik heel blij dat ik de blessure heb weten om te buigen naar een goede race en prachtige zilveren podiumplek. In een bloedstollende finale kwam ik als vierder uit de startgate. Geen goed begin, maar ik wist dat mijn kracht vooral in het tweede deel zat. Tussen de tweede en derde bocht wist ik mijn snelheid te verhogen en liep snel in op de dames voor mij.Na de laatste bocht maximaliseerde ik mijn snelheid en wist ik nog bijna als eerste mijn board over de finish te duwen. Ik kwam net te kort en werd tweede. Superblij met dit resultaat!

Met nieuwe doelen in het vooruitzicht, en ondersteund door mijn team, kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst.