Trainingskamp en SBX-Trophy Grasgehren.

Trainingskamp en SBX-Trophy Grasgehren.

Van zaterdag 11 februari tot maandag 20 februari ben ik naar Grasgehren geweest voor een trainingsweek op uitnodiging van de NSkiV. In deze week heb ik op vele onderdelen getraind, carven, slalom, rollers en crosstraining op mijn nieuw raceboard. Met als verrassing één dag poederrijden. Als afsluiting van de week hebben we mee gedaan aan de SBX-Trophy, wat tot een super ervaring heeft geleid.

De NSkiV had een trainingsweek gepland voor de paralympische sporters Anne Garttener en Danielle Verhoeven. Er waren twee trainingsplaatsen over en Bjorn en ik mochten mee.

We begonnen de week met rustig inboarden, met zijn allen de pistes verkennen. Hierna hebben we ons gefocust op het verbeteren van carven als de basis voor de rest van de week.

Planning voor de rest van de week.

De dagen erna werden gevolgd door slalom met tijdwaarneming, rollers en snowboardcross start training. Bij de slalom met tijdwaarneming heeft (bijna) iedereen zijn of haar doelen bereikt. Superleuk om te zien dat iedereen zulke stappen maakt.

Woensdag zijn we ‘s morgens de piste opgegaan en ‘s middags hadden we een rustmiddag. Voor de afwisseling hebben we een lekker stukje gewandeld met z’n allen. Lekker kletsen onderweg en natuurlijk nog wat steentjes en sneeuwballen op verschillende doelen mikken.

racing start

Voor het eerst Oxess rijden.

Deze week mocht ik ook nog een raceboard testen, namelijk een Oxess. En dit ging super goed. Dankzij mijn sponsors kan ik dit raceboard kopen. Dankjewel sponsors! Met dit board volgt een mooie stap voor mij in mijn cross avontuur. Meer glijvermogen en nog stabieler in de bochten moest dit snowboard mij bieden en dat heeft het zeker gedaan. Ik ben er super blij mee en denk dat ik hierdoor alleen maar beter ga worden.

Poederdag

Vrijdag werd sneeuw verwacht. Voordat we überhaupt met de auto boven waren lag er al ruim 10 centimeter en onderweg kwamen we bij bijna elke bocht weer auto’s tegen die dachten dat ze zonder sneeuwketting naar boven konden… Dankzij de top 4×4 Volkswagenbus hadden wij nergens last van en kon Metten nog even lekker driften op de parkeerplaats. Door de vele verse poedersneeuw werden we ‘vrijgelaten’ om lekker te gaan poeder rijden. Elkaar en jezelf lekker onder sprayen dus!

De SBX-Trophy

Als afsluiting van de week hebben we mee gedaan aan de SBX-Trophy. Met zaterdag de trainingsdag in het wedstrijdparcours en zondag wedstrijddag. Mijn vader en broertje Bart zijn dat weekend ook gekomen, zodat Bart ook mee kon doen aan de SBX-Trophy.

Zondag was het dan zo ver, wedstrijddag! Allemaal met een goed gevoel aan start, dit was het moment om te laten zien wat we afgelopen week geleerd hebben. Een beetje spanning, maar dat mag. Na de kwalificaties had Anne een 10e tijd, Bart een 5e tijd, Bjorn de 15e tijd en ik de 1ste tijd. Danielle heeft niet mee gedaan met de wedstrijd. Bart, Bjorn en ik waren door naar de heats, helaas kwam Anne net te kort maar ze heeft het super gedaan. Bart trok bij de eerste heat als eerste weg en lag met een boardlengte voor, maar in de strijd om de koppositie kwam Bart ten val. Hierna kon hij zijn achterstand niet meer inhalen en strandde hij in de kwartfinale. Bjorn had een pittige strijd en wist zich helaas niet te kwalificeren voor de volgende ronde.

Als laatste was ik aan de beurt. Met de snelste tijd bij de kwalificaties stond ik met een goed gevoel aan start, wel wat spanning omdat het wel weer even geleden was dat ik heats gereden had. Ik kwam als eerste over de finish in de halve finale en mocht hierdoor naar de Big Final (plaats 1 tot 4). Het board nog goed schoonborstelen, focussen en gaan! Met een mooie inhaal actie bij de start sectie stond ik eerste na bocht één en wist ik mijn positie vast te houden. Ik kwam als eerste over de finish! Wat een super gevoel. Bij de finish werd ik enthousiast ontvangen door Bart, die haast nog blijer was dan ik. Met een super blije coach, een trotse vader, enthousiaste teamriders en een eerste plaats stapte ik laat in de middag vol goede herinneringen in de auto terug naar huis.

podium

Volgende wedstrijd.

Het was een topweek.

Komend weekend gaan we met meerder teamgenoten uit Uden deelnemen aan SBX Trophy III.

Kan ik nog een keer op het podium komen? Ik ga ervoor!