SBX-Trophy I en FIS junior Grasgehren

Een bijzondere week

Vrijdag 12 januari was het weer zover: ruim een week terug naar de sneeuw. Samen met mijn coach Metten Maas en atleten Enya van Egmond, Anne Garttener en Danielle Verhoeven wedstrijden rijden en trainen. Ook mijn teamgenoten van De Schans uit Uden zijn aangesloten in het weekend voor de SBX Trophy, Bjorn Bekkers, Marjolein Daanen en Tom Ceelen.

SBX Trophy

Het eerste weekend stond de SBX-Trophy op de planning, met zaterdag de officiële trainingsdag en zondag de wedstrijddag. Strak blauwe lucht, lekker zonnetje en een hoop gezelligheid. Hierna terug naar het hotel om voor te bereiden voor de wedstrijd van zondag. Voordat we de berg opgingen voor de training kregen we al te horen dat er die dag geen kwalificaties zouden zijn, maar meteen heats. Super leuk en veel ervaring opdoen. De eerste heat was niet zo spannend, halverwege keek ik om en zag niemand, dik eerste geworden. In de tweede heat was een ander verhaal, ik lag derde en kon geen gaatje vinden om in te halen. Vlak voor het einde kon ik toch nog binnendoor schieten en werd ik tweede; door naar de finale. In de finale lag ik meteen bij de start al op plek 4, maar ik kwam steeds dichterbij. Na een fout van de, op dat moment, nummer een en twee, gingen ze onderuit. Super blij kwam ik over de finish, ik ben tweede geworden!

Trainingsweek

Maandag begon onze trainingsweek, maandag tot vrijdag lekker trainen. Althans dat was de planning. Maandag was het weer super, we hebben lekker de hele dag kunnen trainen in de course en op de piste. Maar dinsdag sloeg het weer om, wind van bij 80 km/h en veel sneeuw, heel veel sneeuw. De liften waren dicht… dus een andere activiteit. Dit bleef de twee dagen erna ook zo.

Na drie dagen niet de piste op te kunnen, hadden we voor vrijdag ochtend, gezien het weerbericht, een beetje hoop. ‘s Morgens zag het er niet super uit, maar na contact met het skigebied zijn we toch de berg op gegaan. We kwamen boven en er lag bijna een halve meter verse sneeuw. De hele dag hebben we genoten, lekker door de poeder raggen, elkaar onder sprayen en aparte trucjes proberen. Hiermee was onze ‘week trainen’ tot een einde gekomen. Gelukkig wel een dagje op ons board gestaan om het gevoel te krijgen voor de wedstrijden de dagen erna.

FIS Junior race

Zaterdag begonnen de FIS Junior races. Na nog wat twijfels bij de Team Captains- meeting ging de wedstrijd, ondanks de harde wind en de vele sneeuw, gelukkig wel door. Door de vele sneeuwval liep het al snel uit, we waren nog niet eens met de training begonnen terwijl eigenlijk de kwalificatie al moest starten. Daarom werd er na de training besloten om geen kwalificaties te doen maar meteen heats. Helaas was ik in de eerste heat gevallen en was het voor mij al over. Ik werd die dag 25e.

Alle leerpunten meenemen naar zondag en dan knallen. En dat had ik zeker gedaan. In de eerste heat was ik tweede en door naar de volgende ronde. In de heat erna was het wat zwaarder voor mij, ik lag in de startsectie vierde en kon niemand voor mij meer inhalen. Ik eindige uiteindelijk 13e waar ik super blij mee ben. ’s Avonds weer alle spullen inpakken, want onze week sneeuw was helaas voorbij.

By MP Quality Headwear

Zaterdag na de training heb ik officieel getekend voor een samenwerking met By MP Headwear. Als brand ambassador ben ik super trots en blij dat ik dit merk mag dragen. Zaterdag na de training van de SBX-Trophy hebben we boven op de berg meteen wat super mooie foto’s gemaakt. Je ziet de foto’s de komende weken vast wel voorbij komen op instagram.

Komende weken

De volgende camp staat alweer op de planning, samen met het wedstrijdteam van De Schans (borstelbaan) gaan we een week terug naar Grasgehren om te trainen en in het weekend deelnemen aan SBX-Trophy II. Wil je ons team volgen? Dat kan sinds kort op www.instagram.com/snbteam_deschans/.