Periode vol wedstrijden (en toetsen)

Periode vol wedstrijden (en toetsen)

Sinds mijn laatste nieuwsbrief heb ik veel op mijn board in de sneeuw gestaan. Eerst een trainingsweek met aansluitend SBX-Trophy II en kort daarna een weekend SBX-Trophy III. Tussendoor leren en een toetsweeek. En een week geleden heb ik een wedstrijd weekend in Lenk gehad met Europa Cup en FIS Junior race.

Trainingsweek en SBX-Trophy II
12 Februari stond de eerste trainingsweek samen met het snowboardteam van De Schans op de planning met aansluitend SBX Trophy II. In Grasgehren, Duitsland. Na een reisdag hebben we twee dagen met een strakblauwe lucht getraind in de  wedstrijd-course. Donderdag hebben we techniektraining gedaan en vrijdag de laatste voorbereidingen voor de wedstrijd. Deze SBX Trophy waren er twee wedstrijddagen, zaterdag en zondag. De trainingen van de dagen ervoor hebben goed geholpen, want beide dagen heb ik de eerste plaats weten te halen. Yeah! Het was een superleuke, gezellige en leerzame week samen met ons hele team.

Toetsweek en SBX-Trophy III
Nog maar twee weken wachten en dan stond het volgende wedstrijdweekend op de planning. In deze tussenliggende weken leren als voorbereiding voor de toetsweek en natuurlijk de toetsweek zelf. Deze heb ik mooi kunnen afsluiten met goede punten. Meteen daarna weer naar Grasgehren voor SBX Trophy III. Zaterdag hadden we supermooi weer en een top trainingsdag. Zondag was de wedstrijddag en omdat de lift een deel van de ochtend stil lag, heb ik met ByMP ondertussen nog een leuke fotoshoot gedaan (check mijn Instagram). Niet veel later deed de lift het weer en kon ik knallen in de race. Dat was het plan en het is ook gelukt. Na twee leuke heats mocht ik op het hoogste treetje van het podium staan.

Europa Cup en Junior Race in Lenk
Met maar een paar dagen spullen uitpakken, wassen, boards waxen en spullen inpakken ben ik samen met mijn broer Bart op woensdag alweer vertrokken naar Lenk in Zwitserland voor 4 dagen. Daar waren we samen met het TORR Elite SBX Team. De eerste dag, donderdag, was meteen al een trainingsdag voor de Europa Cup. Vrijdag was de eerste wedstrijddag met kwalificatieruns. Ondanks dat ik erg blij was met hoe de run ging, was m’n tijd niet erg snel. Ik werd die dag 23e. Zaterdag werd ervoor gekozen, vanwege de vele wind, om meteen over te gaan in heats. Dit was een super leuke ervaring. Deze dag had ik mijn eerste top 16 gereden op een Europa Cup.

Met dit blije gevoel ging ik zondag de Junior Race in. Er werd die dag een nieuw format uitgeprobeerd. Iedereen rijdt minimaal drie heats, met elke keer drie verschillende tegenstanders. Op basis van de plek waarop je eindigt, krijg je punten. De top 8 gaat door naar de halve finale. In die heats ben ik drie keer als tweede geëindigd. Daarmee zat ik in de top 8 en dus halve finale.  In de strijd voor een finale plek lukte het me niet om me te plaatsen voor de finale. Ik ben uiteindelijk 7de geworden. Mijn beste prestatie in een Junior wedstrijd tot nu toe!

Komende periode
Nu ben ik eventjes thuis voor twee weken, in deze twee weken maak ik mijn laatste toetsweek van school. Daarna volgt er het laatste wedstrijdweekend van dit seizoen, SBX-Trophy IV op 24 en 25 maart. Kort hierna zal de laatste training op de borstelbaan zijn en sluiten we het seizoen af met de clubkampioenschappen. Het is voor mij dan even rustig met snowboarden. Naast de vertrouwde fysieke trainingen, ga ik me dan volledig focussen op mijn eindexamen.