Snowboardcross succes op Wereld Kampioenschap Junioren

Eind maart was ik een van de 24 atleten aan de start van het snowboardcross Wereld Kampioenschap Junioren in het Russische Krasnoyarsk. Dankzij mijn goede prestaties van het afgelopen seizoen had ik me geplaatst voor WK tot en met 19 jaar. Na spannende kwalificaties en heats wist ik door te dringen tot de finale en werd ik vierde. Natuurlijk super blij met dit geweldige resultaat.

Vierde in Europa Cup

Het afgelopen jaar was sowieso een bijzonder jaar. Een jaar om niet snel te vergeten. De veranderingen in beschikbaarheid van trainingsfaciliteiten en toegang tot de pistes betekende dat de planning regelmatig werd omgegooid. Gelukkig kon ik met verschillende teams en snowboarders mee trainen en deelnemen aan wedstrijden. Niet ideaal, maar heel erg blij dat ik in de sneeuw kon staan! Na Kerst werd er door de organisaties alles op alles gezet om Europa Cup wedstrijden te houden, natuurlijk met alle covid-restricties. De eerste negen wedstrijden werden in drie weken tijd georganiseerd in drie verschillende landen. In acht wedstrijden eindigde ik bij de Top 8. Dat gaf me veel vertrouwen in het vervolg. Na een korte tussenstop in Nederland volgde namelijk een tweede periode van wedstrijden. Al in de eerste wedstrijd haalde ik mijn beste prestatie tot dan toe. Ik werd vierde in een Europa Cup wedstrijd, yeah! Zie filmpjes op mijn Instagram. Door een val aan het einde van die wedstrijd ben ik geblesseerd geraakt, maar gelukkig op tijd weer redelijk pijnvrij om de volgende wedstrijden te rijden.

Finale Wereld Kampioenschap Junioren in Rusland

Met als slotstuk en hoogtepunt van het seizoen het Wereld Kampioenschap voor Junioren in Krasnoyarsk, Siberië, Rusland. Krasnoyarsk was bekend terrein voor mij, omdat ik er eerder heb deel genomen aan de Winter Universiade. Deze keer was het deelnemersveld super sterk. Na een spannende kwalificatie en de heats, wist ik door te dringen tot de finale met een dikke vierde plek als eindresultaat. 

Op naar komende seizoen

Met deze geweldige plek op het WK junioren en het succes op de Europa Cups ga ik vol vertrouwen het komende seizoen tegemoet. Volgend jaar is het doel om mee te doen met de World Cups. Het parcours is dan nog sneller en heftiger dan een Europa Cup. Ik heb er zin in!

Sponsors bedankt!

Super dank aan al mijn sponsoren en partners die mij ondersteunen en het mogelijk maken om mijn droom waar te maken. Helly Hansen, Metts, Ton en Tim automobielen, Euro-Expertise, Bollé, MarioSupersize.nl, Xion, Conscius Sports, Harrold Stoffeerbedrijf en nieuwe hoofdsponsor (coming up soon)