Het nieuwe seizoen

Het snowboardseizoen is begonnen!

Mijn laatste nieuwsbrief is alweer van een half jaar geleden, maar dat wil niet zeggen dat er in de tussentijd niets gebeurd is! In de zomermaanden heb ik me vooral bezig gehouden om mijn lichaam in topconditie te krijgen. Drie keer per week was ik te vinden in de sportschool, ook met 30 graden, en daarnaast nog twee keer per week hardlopen. Mijn algehele kracht is erg toegenomen en mijn conditie is beter; ben ik klaar om te knallen in het komend winterseizoen? Ik ga ervoor!

 

Start seizoen
Half september ging de borstelbaan, De Schans in Uden, weer open en toen zijn onze trainingen ook meteen begonnen. Met een zonnebril op en een dun shirtje aan, want het was warm, héél warm. Wat fijn om na een periode van rust, weer lekker te snowboarden. De eerste weken hebben we vooral getraind op techniek en voor het NK Slalom.

 

NK Slalom
Het wedstrijdseizoen is begonnen met een NK slalom indoor in Landgraaf. Zaterdagochtend vroeg in auto en om 8.00 uur met het team uit Uden op de piste voor de wedstrijd. Na twee kwalificaties en een spannende heat ben ik 7e geworden bij de Open Dames en 3e bij de Junioren. Mijn doel om als eerste achter de ‘hardbooters’ te eindigen, was hiermee behaald. Deze wedstrijd hebben we meteen gecombineerd met een trainingsweekend in Landgraaf. Naast wat sporten en een analyse van de wedstrijd hebben we zondag nog heerlijk kunnen trainen in de sneeuw.
Banked Slalom
Afgelopen vrijdag stond de volgende wedstrijd op de planning: METTS Banked Slalom. Een banked slalom is een slalom, maar dan met zestien grote en hoge kombochten. Deze meer dan 250 meter lange banked slalom in Landgraaf is speciaal gebouwd voor de Europacup en World Cup voor paralympiërs en – nu het er toch lag – mocht ook de rest van Nederland hiervan genieten. Uit heel Nederland kwamen slalommers, boardercrossers en freestylers genieten van dit evenement. Omdat het een nog onbekend onderdeel is in Nederland, werden tussen de sporters boven bij de start nog de laatste tips en trucks gedeeld. Na 3 runs telde de beste tijd en was de strijd gestreden. De handmade bokaal heb ik mee naar huis mogen nemen: een eerste plaats bij de dames tot 24 jaar en de derde tijd overall.

 

Pitztal
De ochtend na de Banked Slalom ben ik afgereisd naar Pitztal, Oostenrijk. Twee weken lang sluit ik me aan bij het TORR Elite SBX Team. Een andere coach, nieuwe trainingsmaatjes, en dan alles ook nog in het Engels! Naast de ervaring ben ik vooral benieuwd wat voor nieuws mij dit op snowboardgebied gaat brengen. Ruim een week trainen we voor de eerste Europacup wedstrijd van het seizoen en aansluitend een FIS Junior wedstrijd.
Over een paar weken volgt het verslag van deze wedstrijden. Wil je op de hoogte blijven? Op Facebook en Instagram zal ik regelmatig iets plaatsen over mijn bezigheden.

 

Sponsoren
Zonder mijn sponsoren zou dit niet mogelijk zijn. Ik ben dan ook heel blij dat ik ook dit seizoen door hen gesteund wordt. Hartelijk dank aan Crommenacker Automobielen, METTS, Conscius Sports, Euroexpertise, Harrold Stoffeerbedrijf en Juice.
Ik ben nog steeds op zoek naar meer sponsors die mij willen steunen naar meer succes. Weet je iemand die interesse heeft? Ik hoor het graag!