FIS-wedstrijd Grasgehren en de FOGS Challenge in Uden

FIS-wedstrijd Grasgehren en de FOGS Challenge in Uden

De EYOF
Begin januari kwam het definitieve besluit van de NSkiV (Nederlandse Ski Vereniging), ze zenden me niet uit naar EYOF. Balen. Het komt net te vroeg voor me. De volgende keer wil ik er zeker bij zijn. Dus richt ik me de komende tijd aan het deelnemen aan internationale wedstrijden om wedstrijdervaring op te doen en natuurlijk om nog beter te worden.

FIS Junior Races, Grasgehren
De eerste boardercross wedstrijd voor mij dit jaar was in Grasgehren, Duitsland, op 21/22 januari. Dit was een Junior Race voor rijders van 15 tot 19 jaar. Bij de afgelopen wedstrijden trof ik vaak ook rijders van het Dutch SBX Team. Superleuk. Ze rijden ook veel internationale wedstrijden, waar we elkaar dan weer tegen komen. Met deze wedstrijd kon ik met hen mee. Deze keer waren Josse Boon en Eva van Trotsenburg mee als rijders. Talya Nagtegaal was onze coach, chauffeur én trainer. Nieuw team voor mij en een nieuwe trainer. Het was erg leuk, we hebben veel gelachen tussen de wedstrijden door en veel getraind.

20170122 groepsselfie

In de week voorafgaand zag het er even naar uit dat de wedstrijd niet door zou gaan. Er was te veel sneeuw gevallen. Ja, raar he. Het is de bouwers van het parcours gelukkig toch gelukt om een mooi boardercrossparcours te maken. Vrijdagochtend zijn we vol goede moed vertrokken richting Grasgehren om twee dagen wedstrijden te rijden. En om mijn nieuwe wedstrijdschoenen te testen (dankjewel sponsoren!!!). De wedstrijdschoenen zijn echt perfect, na één afdaling voelde het alsof ik ze al jaren had!
Zaterdag starten we met een training van een uur om daarna twee kwalificatie runs te rijden. Het was warm, net boven 0°C, waardoor de bochten wat ‘slushy’ waren. Dit was wat anders dan de harde banen in december. In die kwalificatie runs had ik de 30e tijd gereden, het ging heel goed. Om door te mogen naar de heats – waar je tegen drie anderen rijdt – had ik een paar seconden sneller moeten zijn. De eerste 16 gaan door. Na de wedstrijd nog een paar afdalingen maken en weer terug naar ons honk, uitfietsen en boards klaar maken voor zondag.

Ook zondag eerst een uur training en maar één kwalificatie run. Mijn tijd ten opzichte van zaterdag heb ik kunnen verbeteren en ben ik 28e geworden. Leuk om te merken dat het verschil met de beste rijders kleiner wordt, er zit vooruitgang in. Met deze prestaties heb ik dit weekend weer FIS punten verdiend (FIS is de International Ski en Snowboard Federatie).

Direct na de wedstrijd zijn we met een goed gevoel weer terug naar Nederland gereden. Een leuke ervaring erbij. Ik vind het trainen met mensen met dezelfde focus erg prettig!

20170123 foto mij met bergen

FOGS Challenge
Het weekend voor Grasgehren was op 15 januari de FOGS Challenge, op onze thuisbasis De Schans in Uden. Een super gezellige middag met wedstrijdjes op de disciplines, boardercross, parallelslalom, slopestyle en Big Air. Bij alle vier de diciplines was ik van de partij.

Bij de parallelslalom was er eerst een kwalificatie ronde. Op basis van je beste tijd werd je in een 1 tegen 1 heat ingedeeld. Na een aantal spannende heats werd ik eerste. Vervolgens de freestyle, dat is springen over schansen, glijden over railingen en boxen. Het was heel mooi om te zien hoe dicht het niveau bij elkaar ligt bij freestyle bij ons team. Ik ben 4e geworden met de Big Air en 5e met de slopestyle. Direct na de freestyle onderdelen gingen we direct verder met de cross. Tijdens de cross deed iedereen mee. Met de cross was er maar 1 kwalificatietijd, op basis daarvan werden er heats in gedeeld. Na een spannende tweede heat stond ik in finale. Daar werd het wederom spannend, na de start in een nek aan nek race door de bochten. Halverwege kon ik mijn koppositie uitbouwen en ging ik als eerste over de finish.

Komende periode
De komende twee weken ga ik me op school concentreren, want daarna vertrek ik naar Grasgehren voor een trainingsweek met aansluitend een wedstrijd, SBX Trophy II. Na deze drukke snowboard week heb ik nog 1 weekje school en daarna is het alweer vakantie. In deze vakantie keer ik opnieuw terug naar Grasgehren voor SBX Trophy III.
Ik houd u op de hoogte of volg me op Facebook of op NienkePoll.nl !