December 2018 Wedstrijdverslag

Afgelopen zomer
Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste verslag, maar stil zitten heb ik zeker niet gedaan deze zomer. Eind maart had ik mijn laatste wedstrijd in de bergen, met de overall eerste plaats van de SBX-Trophy in Duitsland heb ik het seizoen mooi afgesloten. Na deze wedstrijd ging mijn focus op het eindexamen. Na 5 jaar heb ik mijn middelbare school afgesloten met een mooie cijfer lijst. Tijdens de diploma uitreiking op het Titus Brandsmalyceum, kreeg ik een Gouden Titus uitgereikt. Ik werd in het zonnetje gezet, omdat ik mijn opleiding heb gehaald in combinatie met topsport. Na mijn eindexamens had ik 3 maanden vakantie en ben ik veel gaan werken en sporten. Met name veel crossover sports zoals wakeboarden, longboarden en mountainbiken.

Aan het begin van de zomer was The Fridge Games in Landgraaf, een super vet nieuw evenement. Een heel weekend met alleen maar snowboardwedstrijden, slopestyle, big air en natuurlijk mijn onderdeel, boardercross. Op zaterdag konden we trainen met aan het einde van de middag de kwalificatie. Op zondag waren de heats. Omdat het een indoorboardercross was, was er niet genoeg ruimte voor 4 personen per heat, dus startten we met 2 personen per heat. Je gaat dan alleen door als je eerste wordt, dit was mij gelukt in alle rondes. In de finale werd het spannend, door een crash op de eerste obstacle werd ik uiteindelijk tweede in de open women en eerste bij de nederlandse dames.

Start van het nieuwe seizoen.
Doordat ik steeds vaker naar het buitenland ga voor wedstrijden en trainingen in de sneeuw, heb ik mijn trainingen in Nederland hierop aangepast. Vanaf dit jaar train ik in plaats van op de borstelbaan in de indoorhallen. Door deze verandering kan ik een goede combinatie vinden tussen snowboarden en mijn opleiding. Want in september ben ik ook gestart met een opleiding, de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) op Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Hier heb ik het super veel naar mijn zin.

Na een aantal indoor trainingen heb ik mezelf helemaal voorbereid op de eerste wedstrijd, de METTS Banked Slalom. Hét Nederlandse Banked Slalom evenement in Landgraaf. Verschillende rijders uit Nederland en het buitenland deden mee van verschillende disciplines en dat maakte het super vet. Met deze wedstrijd ben ik 1e geworden in mijn categorie, 1ste van alle dames en 4e van iedereen. Na dit evenement bleef ik overnachten in Landgraaf, want de dag erna reed ik samen met mijn moeder door naar Pitztal, Oostenrijk, voor mijn eerste sneeuwweek en officiële wedstrijd van het seizoen. Samen met mijn team, het TORR Elite SBX Team, coach Martin en teamgenoten Kyle en Toby.


Pitztal
Zondag was de eerste dag, aangezien mijn team er al een weekje eerder was, hadden zij die dag een rustdag. Voor mij ook fijn om even aan de hoogte te wennen. Deze dag zijn we gaan boulderen, dit is indoor klimmen zonder touw. Dit was voor mij de eerste keer en ik vond het echt super leuk! We sloten de middag af met een goede klimfilm, daarna terug en voorbereiden om te gaan trainen. Maandag tot en met donderdagochtend hebben we in de course kunnen trainen en vrijdag hebben we aan onze techniek gewerkt. Na 5 dagen hard trainen achter was het zaterdag, zondag en maandag rust.

De wedstrijden
Drie dagen rust, is dat niet lang?! Nou, er stonden 6 dagen wedstrijd achter elkaar op de planning, dus die rust had ik zeker nodig. Dinsdag startte de training voor de Europa Cup. Helaas zat het weer niet helemaal mee, maar ondanks dat was ik er helemaal klaar voor en ik had er veel zin in. Ik was erg tevreden met mijn run en werd 34e van de 44, een top eerste resultaat. Donderdag zijn we in een ander start gestart, deze ligt iets lager dan die van de dagen ervoor. Deze start voelde voor mij prettiger en dat was ook terug te zien in mijn resultaat, ik werd 29e van de 46.

In het weekend is ook Thijn bij ons aangesloten voor de FIS Junior wedstrijd. Op vrijdag was de trainingsdag. Het zicht was erg slecht doordat we midden in een wolk zaten. Aan het einde van de training hadden mijn haren dan ook een wit laagje gekregen. Ondanks dat we bijna niets zagen was het een goede trainingsdag en was ik helemaal klaar voor de wedstrijd van zaterdag. En wat is zaterdag een goede dag geworden. Het begon met mooi weer, want het zonnetje liet zich zien, daarna volgde dat ik de 5e (!) kwalificatietijd had gereden van die dag en uiteindelijk ben ik 8e geworden. Dit is mijn beste FIS resultaat tot nu toe. Met dit super gevoel ging ik zondag de wedstrijd rijden. Helaas liet het weer het niet helemaal toe, er was veel sneeuwval en slecht weer. Voor mijn gevoel had ik een goede run neerzet, maar de door nieuwe trage sneeuw was mijn tijd minder, uiteindelijk werd ik 17e. Daarmee had ik mezelf net niet geplaatst, maar door de geplande sneeuwstorm hadden ze de heats afgelast. Het voordeel was wel dat we lekker op tijd naar huis konden, want de dag erna was het weer tijd voor school.

Wat gaat komen
Hiermee zit de eerst trip van het seizoen er alweer op. De volgende staat gepland, namelijk in januari. Dan ga ik een week trainen in Grasgehren en sluiten we af met de FIS Junior race. En… in maart is de Universiade in Rusland. De eerste dingen zijn hiervoor inmiddels geregeld. Hierover volgt later meer informatie. 

Sponsors
Dit seizoen sta ik er mooi en lekker warmpjes bij met de kleding van Helly Hansen. Mijn schoenen, protector en bindingen zijn dit jaar geleverd door De Wit in Schijndel. Crommenacker Automobielen uit Nistelrode stelt voor mij vervoer beschikbaar voor mijn tripjes naar het buitenland. Ik ben ontzettend blij met hun vertrouwen in mij!

Fijne feestdagen en een gezond en sportief 2019!